Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Fixura

Fixura

  • Lainasummat: 1000 - 20 000€
  • Korko: 9.26  - 19.00
  • Laina-aika: 24 - 72 kk
  • Ikävaatimus: 21v
Fixura lyhyesti

Vuonna 2010 perustettu Fixura on eräs pohjoismaiden suurimmista ja vanhimmista vertaislainayrityksistä. Tällä hetkellä Fixuralla on yli 95 000 rekisteröinyttä käyttäjää. Fixuran myöntämät vertaislainat ovat käytännössä samanlaisia kuin pikavipit tai kulutusluotot, mutta lainan rahoitus tulee yksityisiltä ihmisiltä. Fixura toimii lainoissa kuitenkin aina käytännön asiat hoitavana välikätenä.

Vaatimukset

Jos haluat hakea lainaa Fixuralta, sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Olet 21–68-vuotias
  • Olet asunut Suomessa vakituisesti vähintään kahden vuoden ajan
  • Sinulla on säännölliset kuukausitulot
  • Sinulla on pankkitili Suomessa sekä verkkopankkitunnukset
  • Olet oikeustoimikelpoinen henkilö, eikä sinulla on maksuhäiriömerkintöjä
  • Sinulla on henkilökohtainen matkapuhelinliittymä sekä sähköpostiosoite.

Lainan määrä ja maksut

Voit hakea Fixuran kautta lainaa 1 000-20 000 euroa. Lainan maksimisumma määräytyy oman takaisinmaksukykysi perusteella. Laina-aikaa voit saada kahdesta viiteen vuotta.

Fixura on vertaislainayhtiö, eli lainarahat tulevat pankkien sijasta yksityisiltä ihmisiltä. Käytännössä Fixura toimii lainoissa välittäjänä. Lainaa hakevien ja lainaa rahoittavien ihmisten ei tarvitse asioida keskenään, vaan Fixura hoitaa kaikki käytännön toimenpiteet. Vertaislaina toimii siis lainaottajan puolesta täysin samalla tavalla kuin pikavippi.

Fixuran lainoista perittävä nimelliskorko on 2,9 % – 9,9 % vuodessa. Aloituskorko on 9,9 % ja sen laskee kuukausittain 0,1 prosenttiyksikköä, mikäli lyhennys maksetaan ajoissa. Jos lyhennys myöhästyy, lainan korko pysyy ennallaan.

Lainasta peritään lainahoitomaksua 0,01 % päivässä lainan alkuperäisestä summasta laskettuna. Lainanhoitomaksut voivat olla enintään 150 euroa vuodessa. Ensimmäisen vuoden lainanhoitomaksut maksetaan lainan noston yhteydessä.

Prosessi

Jos haluat hakea Fixuran kautta vertaislainaa, tulee sinun täyttää lainahakemus. Hakemusta tehdessä sinulla tulee olla pankkitunnukset sekä palkkakuitti tai joku vastaava todistus kuukausittaisista tuloistasi. Lainaan ei tarvita erillisiä vakuuksia.

Voit hakemuksessa määritellä itse haluamasi lainan määrän, takaisinmaksuajan sekä toiveen lainan korosta. Tämän jälkeen tulet saamaan hakemukseesi perustuvia lainatarjouksia. Ne eivät vielä sido sinua mihinkään, vaan voit huoletta jättää lainan myös ottamatta.

Jos lainaehdot miellyttävät, voit hyväksyä lainan verkkopankkitunnustesi avulla. Hyväksymisen jälkeen laina tulee löytymään tililtäsi muutaman pankkipäivän kuluessa.

Lainaa: 1000 - 20 000€