Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitus

  • Lainasummat: 1000 - 60 000€
  • Korko: 4.90  - 19.00
  • Laina-aika: 1 - 15 vuotta
  • Ikävaatimus: 20v
Freedom Rahoitus lyhyesti

Freedom Rahoitus on vuodesta 1999 asti toiminut pohjoismainen lainojen välittäjä. Parinkymmenen vuoden aikana Freedom Rahoitus on välittänyt lainoja jo yli miljoonalle asiakkaalle, joten kokemusta löytyy. Freedom Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa 1000 – 60 000 euron lainat yhdellä hakemuksella yli 20 luotonantajan välillä.

Ilmainen kilpailutus lainalle kuin lainalle

Freedom Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa niin tonnin pikalainat kuin kymmenien tuhansien kulutusluotot tai yhdistelylainatkin. Freedom Rahoituksen kautta saat nopeasti useita lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman. Lainayhtiöt arvottavat hakijoita eri tavoin, joten toinen lainafirma tai pankki voi hyvinkin antaa sinulle lainaa, vaikka toinen ei.

Monista muista lainanvälittäjistä poiketen Freedom Rahoitus välittää myös autorahoitusta. Yhdistelylainan avulla on taas helppoa yhdistää useat pienet ja kalliit lainat yhden isomman ja edullisemmilla ehdoilla saadun (eli paremmin kilpailutetun) lainan alle.

Kuvankaappaus Freedom Rahoituksesta

Lainan korko ja muut kustannukset

Freedom Rahoituksen välittämät lainat annetaan 4,41–20 prosentin vuosikorolla. Tämä on nimellinen korko, jonka päälle lisätään muut lainakulut (esimerkiksi käsittelykulut tai avausmaksu). Kun nämä kulut ynnätään nimelliskorkoon, saadaan lainan todellinen vuosikorko. Se on Freedom Rahoituksen myöntämissä lainoissa 4,5–38 prosenttia.

Viime vuosina kuluttajille suunnattujen lainojen korkoa ja muita maksuja on suitsittu ahkerasti. Lainan nimelliskorko voi olla maksimissaan 20 % ja koron lisäksi veloitettavat kulut voivat olla maksimissaan 150 euroa kuussa.

Vaikka rajat ovat samat kaikille lainayhtiöille, löytyy lainoissa vielä kilpailuvaraa. Eri lainayhtiöt kun arvottavat lainanhakijoita eri tavoin, ja sama hakija voi saada toiselta firmalta hyvinkin paljon toista firmaa paremmat lainaehdot. Tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää.

Myös rinnakkaishakija auttaa aina saamaan paremman koron lainalle tai suuremman lainsumman. Kun lainassa on kaksi takaisinmaksajaa tai kaksi lainasta vastaavaa henkilöä, on lainanmyöntäjän riski luonnollisesti pienempi. Tämän vuoksi

Laina-aika

Freedom Rahoitus välittää lainoja, joiden laina-aika on 1–15 vuotta.

Laina-ajan pituus vaikuttaa oleellisesti lainan kokonaiskustannukseen sekä lisäksi kuukausittain maksettavaan lyhennykseen. Sopivaa kuukausierää voi hakea FreedomRahoituksen lainalaskurin avulla. Kuukausierä on kuitenkin aina vain suuntaa-antava, sillä lopullinen korko näkyy vasta lainatarjouksessa.

Vaatimukset hakijoille

Freedom Rahoitus on lainojen kilpailutuspalvelu, joten lainakriteerit määrittelee aina lainaa myöntävä yhtiö tai pankki. Niiden käytännöt poikkeavat hieman toisistaan, ja esimerkiksi ikäraja saattaa olla joissain lainayhtiöissä 18 vuotta suurempi.

Freedom Rahoitukselta voi kuitenkin hakea luottoa, jos:

  • olet vähintään 18-vuotias
  • säännölliset tulot (myös eläke käy)
  • sinulla on suomalainen pankkitili
  • asut vakituisesti Suomessa ja
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Joissain tapauksissa lainaa voi saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta takaajan avulla. Kannattaa myös tarkistaa omat luottotiedot, sillä maksuhäiriömerkintöihin liittyvä lainsäädäntö on muuttunut vuonna 2023.

Lainan hakeminen

Lainahakemuksen täyttö alkaa klikkaamalla tältä sivulta löytyvää linkkiä, jonka kautta pääset suoraan hakemukseen. Täytä kenttiin muutamia tietoja – sinulta kysytään esimerkiksi henkilötietoja, siviilisäätyä sekä kuukausittaisia tuloja ja menoja.

Mikäli sinulla on tiedossa yhteishakija, kannattaa myös se ilmoittaa tässä vaiheessa. Yhteishakija parantaa oleellisesti mahdollisuuksiasi saada edullinen laina.

Tietojen lähettämisen jälkeen FreedomRahoituksen järjestelmä tarkistaa automaattisesti luottotietosi. Jos kaikki on kunnossa, tulet saamaan lainatarjouksia vertailtavaksesi jo muutamien minuuttien päästä.

Sopivan lainan löytyessä voi lainasopimuksen allekirjoittaa digitaalisesti. Sen jälkeen rahat ovat usein tilillä jo saman päivän aikana, mutta viimeistään 1-2 päivän sisällä.

Lainaa: 1000 - 60 000€