Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kattokorko

Kattokorko

  • Lainasummat: 2000 - 60 000€
  • Korko: 5.99  - 10.00
  • Laina-aika: 1 - 18v
  • Ikävaatimus: 25v
Kattokorko lyhyesti

Kattokorko kuluu suomalaiseen Etua Oy:hyn, joka on Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Kattokoron toimintaperiaate poikkeaa hieman Etua.fi:stä, sillä Kattokoron kautta lainan saa aina alle 10 % korolla. Maksuton Kattokorko-palvelu kilpailuttaa Suomen edullisimmat lainat hakijan puolesta. Lainat ovat vakuudettomia, ja ne käyvät myös pikavippien yhdistelyyn.

Vaatimukset

Kattokorko vaatii lainanhakijalta vähintään 25 vuoden ikää. Ikävaatimus on monia muita lainayhtiöitä korkeampi, mutta myös lainojen korot ovat markkinoiden halvimpia. Pienellä korkohaarukalla operoiva lainayhtiö haluaa luonnollisesti mahdollisimman tunnollisia asiakkaita, mikä selittää korkeamman ikärajan.

Toinen lainahakijoita rajaava vaatimus on vähintään 2 000 euron kuukausitulo (ennen veroja). Lisäksi hakijoilta vaaditaan moitteetonta raha-asioiden hoitoa, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä.

Lisäksi lainan hakijan täytyy asua vakituisesti Suomessa.

Kuva Kattokorosta

Lainan määrä ja laina-aika

Kattokorko kilpailuttaa hakijan puolesta lainoja 2 000 eurosta 60 000 euroon saakka. Haluamansa lainasumman voi valita Kattokoton palvelussa liukuvalikosta 500 euron portailla. Lainaa voi siis hakea esimerkiksi 5 000 tai 5 500 euroa.

Kattokoron kilpailuttamiin lainoihin voi saada takaisinmaksuaikaa 1–18 vuotta. Laina-aika on tärkeää valita tarkasti maksuhäiriöiden estämiseksi, ja sen määrittelyssä auttaa oman kuukausittaisen maksuvaran selvittäminen. Eri laina-aikojen vaikutusta kuukausilyhennykseen voi tutkia Kattokorko-laskurin avulla.

Lyhyt laina-aika on hyvä valinta pienempiin lainoihin, mutta aina oman maksukyvyn puitteissa. Liian suuret kuukausierät hankaloittavat turhaan omaa taloutta, ja toisaalta liian pienet takaisinmaksuerät kasvattavat lainakuluja.

Kattokoron kautta hankittuihin lainoihin ei tarvita takuita tai vakuuksia. Voit halutessasi myös yleensä maksaa lainaa takaisin etuajassa joko isommilla erillä tai kokonaan.

Jos sinulla on entuudestaan monia pienempiä avoimia lainoja, voit myös kilpailuttaa Kattokorko-palvelun kautta yhdistelylainat. Tällöin maksat suuremmalla ja edullisemmalla kertalainalla kaikki aikaisemmat pienemmät lainat kerralla takaisin, ja säästää näin lainojen kokonaiskustannuksissa.

Lainan korot ja kulut

Kattokorko kilpailuttaa asiakkailleen vain Suomen edullisimpia lainoja. Lainojen korot ovat aina 5–10 prosentin välillä, eli lainaa ei tarvitse pelätä saavansa yli 10 prosentin korolla.

Kattokoron kautta saatavat edulliset lainat selittyvät muita lainayhtiöitä tiukemmilla hakuehdoilla. Koska Kattokorko vaatii hakijoilta hieman keskimääräistä suurempia kuukausituloja ja edellyttää 25 vuoden ikää, antavat lainayhtiöt Kattokoron kautta paremmat lainaehdot.

Prosessi

Lainan hakeminen aloitetaan syöttämällä Kattokoron kilpailutuslomakkeeseen haluttu lainasumma ja laina-aika. Laskuri näyttää automaattisesti, kuinka suuri kuukausierästä annetuilla lainakriteereillä muodostuu.

Tämän jälkeen annetaan hakijan perustiedot, eli nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä kuukausitulot ennen ja jälkeen verojen. Seuraavaksi klikataan ”Hae lainaa”, mutta itse asiassa lainan hakemisen prosessi jatkuu vielä yhden lisävaiheen ajan.

Uudelle sivulle avautuvassa osiossa kysytään lainanhakijan tarkempia tietoja: henkilötunnusta, asumistietoja, työ- ja koulutustietoja sekä selvitystä muista lainoista ja luottokorteista. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti, eli tämän asian eteen hakijan ei tarvitse tehdä mitään.

Kun kaikki tiedot on täytetty, Kattokorko kilpailuttaa hakijan puolesta useita eri lainayhtiöitä. Lainatarjoukset saa omaan sähköpostiin, ja mikäli niistä löytyy mieleinen, voi lainatarjouksen hyväksyä verkkopankkitunnuksilla. Jos ei, voi asian jättää sikseen ilman erillisiä selityksiä. Kilpailutuksen teettäminen on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainat voi saada tilille samana päivänä tai ainakin 1–3 arkipäivän kuluessa.

Lainaa: 2000 - 60 000€