Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Mistä varma pikavippi?

Mistä varma pikavippi?

Onko pikavippihakemuksesi joskus hylätty, etkä halua kokea samaa uudestaan? Varma pikavippi löytyy helposti, mikäli sinulla on säännölliset tulot eikä maksuhäiriömerkintöjä. Myös pienillä tuloilla voi hakea lainaa, ja iäksi riittää 18 vuotta.

Jokaisella lainayhtiöllä on hakijoille omat kriteerinsä. Lue kootut vinkkimme varman pikavipin saamiseen ja tee hakemus vaikka saman tien.

Top 3 varmat pikavipit

Varman pikavipin löytäminen on helpointa seuraavien kolmen lainayhtiön kautta:

PikavippiLainaaKorko Erityistä
#1 Omalaina100 – 60 000€4.19 – 19.00%Voit kilpailuttaa pikavipit nopeasti yhdellä hakemuksella.
#2 Ferratum100 – 4000€8.50 – 19.00%Joustava-vipiltä nostat lainaa heti tilillesi silloin, kun sitä tarvitset.
#3 Vippi.fi300 – 2 000€19.00%Vippi.fi on Suomen suosituin Pikavippi.
Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20v

Lainaa

100 - 4000€

Laina-aika

3 - 54 kk

Lainaa

100 - 10 000€

Laina-aika

3-88 kk

Varma pikavippi ei ole aina halpa – muista lainavertailu

Aina ei ole mahdollista jäädä odottelemaan lainatarjouksia monelta eri firmalta. Lisäksi monen hakemuslomakkeen täyttäminen vie aikaa, sillä pikavipin saadakseen jokaiseen joutuu naputtelemaan henkilö- ja tulotiedot erikseen.

Tästä huolimatta pikavippi kannattaa ottaa vain lainavertailun jälkeen, eikä hyökätä suin päin ensimmäisenä vastaan tulleen tarjouksen kimppuun. Onneksi vertailua ei tarvitse tehdä kokonaan itse. Tältä sivulta näet suoraan parhaat pankit ja lainayhtiöt, mistä varma pikavippi hoituu helpoiten.

Hae pikavippi oikeasta paikasta

Lainafirmat poikkeavat toisistaan, ja niillä on erilaisia ehtoja lainan hakijoille. Osa lainayhtiöistä antaa lainaa vain yli 23-vuotiaille, osa myöntää pääasiassa isoja lainoja moneksi vuodeksi ja osa vain pieniä ja nopeita pikavippejä.

Jos tavoitteenasi on löytää lainafima, mistä varma pikavippi on todennäköisin, tee hakemus pieniä lainoja myöntäville yhtiöille. Näet sopivia vaihtoehtoja tekemällä lainavertailun haluamallasi summalla.

Pikavippiä on usein turha hakea pankeista, jotka myöntävät lainaa 60 000 euroon asti. Varma pikavippi on kooltaan pieni – yleensä satasia tai korkeintaan parituhatta euroa – ja sen laina-aika on lyhyt. Tällaisesta lainasta koostuu vähemmän riskiä lainanantajalle, joten sen saaminen onnistuu helposti ja suhteellisen varmasti.

On kuitenkin selvää, että pikavippi on lainana kalliimpi kuin iso kulutusluotto. Ja jos et omaa suuria tuloja, tulee lainan todellinen vuosikorko olemaan suhteessa korkeampi. Joskus pikavippi on kuitenkin saatava nopeasti tilille – hammas voi lohjeta, työmatkaan käytettävä polkupyörä hajota tai jotain muuta vastaavaa. Tällaisissa tilanteissa pikavippi voi jopa estää vakavamman velkaantumisen.

Miten pikavipin saa varmimmin?

 1. Ole realistinen

  Älä hae liian suurta pikavippiä, sillä et voi saada isoa lainaa pienillä tuloilla.

 2. Tee hakemus huolella

  Pienetkin virheet johtavat pikavippi-hakemuksen hylkäämiseen.

 3. Hae pikavippi yhdessä toisen hakijan kanssa

  Yhteishakijan kanssa voi saada isomman lainan, jossa on parempi todellinen vuosikorko.

 4. Valitse järkevä laina-aika

  Liian pitkä laina-aika on taakka, ja liian lyhyt laina-aika tekee helposti pikavipin maksamisen ylivoimaiseksi.

Ennen hakemuksen tekoa ynnää valmiiksi kaikki tulosi ja menosi. Näin näet heti, kuinka paljon sinulla on varaa maksaa pikavippiä takaisin kuussa. Tämä summa kertoo myös, mikä on sopiva laina-aika – eli kuinka nopeasti voit maksaa lainan takaisin.

Vaikka tietäisit lainayhtiön, mistä varma pikavippi heltiää suhteellisen helposti, tee hakemus silti aina huolellisesti. Tarkista kirjoitusvirheet ja etenkin numerot erityisen tarkasti. Väärät tiedot aiheuttavat automaattisesti hakemuksen hylkäyksen.

Kuinka voi saada pikavipin jopa saman päivän aikana?

Jos tarvitset pikavipin nopeasti, kannattaa hakea lainaa hyvin valmistautuneena. Tarvitset lainahakemukseen muutamia tietoja, ja jos ne (ja mahdolliset liitteet) ovat käden ulottuvilla, hoituu lainan hakeminen helpommin. Pieniin lainoihin ei tositteita yleensä tarvita.

Kun rahaa on saatava heti, kannattaa lainan määrä siis pitää maltillisena. Alle 2 000 euron lainat saa usein automaattisen lainajärjestelmän kautta, mikäli luottotietoja ei ole menetetty, ja jo noin tonnin säännöllisillä tuloilla voit saada lähes varmasti pikavipin. Käytännössä rahat saa myös heti tilille.

Oletko liikenteessä kello 23-07 välisenä aikana? Voit hakea pikavippiä, mutta rahat saat vasta aamuseitsemän jälkeen kuluttajaa suojaavista lainsäädännöllisistä syistä.

Mikäli olet kuitenkin avannut tililuoton, voit saada lainaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Jousto- eli tililuottojen ensimmäinen nosto on mahdollista tehdä vain päivän aikana, mutta seuraavat nostot voi kuitenkin tehdä heti, kun tarvetta ilmenee. Joustava pikavippi onkin paras ratkaisu säännöllisesti toistuvaan rahantarpeeseen.

Mistä varma pikavippi 18-vuotiaalle?

Täysi-ikäisyys ei aina riitä pikavipin saamiseen. Lainavertailun kautta 18 vuotta täyttänyt voi kuitenkin löytää tarvitsemansa kokoisen pikavipin.

Jotkut lainayhtiöt myöntävät pikavipit ja muut lainat vain yli 20-vuotiaille hakijoille – ja onpa alalla nähty 25 vuoden minimi-ikävaatimuskin.

Lain mukaan 18 vuotta täyttänyt hakija voi kuitenkin hakea lainaa, eli viranomaisille riittää pelkkä täysi-ikäisyys. Hakijoiden iän rajaaminen tätä suuremmaksi on siis pikavippiä antavan tahon (pankin tai rahoituslaitoksen) oma päätös.

Kuinka paljon lainaa saan varmasti?

Voit saada pikavippiä tai muuta lainaa sen verran, kuin tulotasosi ja maksuvarasi antaa periksi. Jos esimerkiksi saat palkkaa 2 000 euroa kuukaudessa, ei 60 000 euron laina ole realistinen.

Voit kuitenkin saada lainaa helposti, etenkin silloin jos sinulla ei ole aiempia lainoja. Jos maksettavanasi on useampi aikaisemmin otettu pikavippi, voit saada lainaa pikavippien yhdistelyyn.

Pikavipin sopiva koko on sellainen, jonka kuukausilyhennys mahtuu helposti maksuvaraasi. Eli: jos tienaat käteen esimerkiksi 1 500 euroa kuussa ja asumiseen, ruokaan ja muihin menoihin sinulla kuluu 1 200 euroa, on järkevä kuukausilyhennys 200 euron luokkaa.

Mikäli saat käteen esimerkiksi 2 500 euroa, voit ottaa huoletta hieman isomman pikavipin. Jos et välttämättä tarvitse isoa kertalainaa, kannattaa kuitenkin ottaa pikavippi maltilla ja laittaa osa kuukausittaisesta maksuvarasta säästöön. Näin kasvatat taloudellista puskuriasi ja kenties vältyt seuraavan lainan ottamiselta kokonaan.

Varma pikavippi ja laina-aika

Lainan kuukausilyhennys määräytyy lainasumman sekä laina-ajan mukaan. Lyhennyksen koko on suoraan verrannollinen siihen, kuinka nopeasti aiot lainan maksaa takaisin. On helpompaa saada pikavippi suhteellisen lyhyellä laina-ajalla ja maltillisella kuukausilyhennyksellä – tietenkin oma maksukyky huomioon otettuna.

On tärkeää, että voit maksaa lainan takaisin sovitussa ajassa. Ei siis kannata yritää lyhentää lainaa liian nopeasti, sillä se voi kiristää rahatilannettasi turhan tiukaksi. Elämässä tulee aina eteen odottamattomia tilanteita, ja niihin täytyy myös pystyä varautumaan.

Valitse siis mahdollisimman pieni pikavippi, jossa on kohtuullinen laina-aika. Pikavipin idea on olla vain väliaikainen apu.

Nimellinen vuosikorko ja todellinen vuosikorko

Pikavippi on lähes aina kulutusluottoa kalliimpi laina, sillä sen avulla saa rahaa pikaisesti tilille ja pikavippi myös maksetaan yleensä nopeasti takaisin. Tästä syystä lainan todellinen vuosikorko voikin olla suurenpuoleinen, sillä lainaeriä ei ole monta.

Pikavippejä vertaillessa kannattaa usein kiinnittää huomiota lainakuluihin. Jos siis lainan nimellinen vuosikorko on 10 prosenttia ja todellinen vuosikorko 15 prosenttia, on lainassa paljon piilokuluja.

Esteet pikavippien saamiselle

Pikavippien saaminen voi tyssätä muutamaan perusasiaan. On olemassa kriteereitä, joita kaikki lainanantajat joutuvat ottamaan huomioon lainaa myöntäessään:

Lainan hakijan on oltava täysi-ikäinen

Osoitteen täytyy olla pysyvästi Suomessa

Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Näiden kriteerien lisäksi este pikavippien saamiselle on riittävien tulojen puute. Huomaa, että tuloiksi kelpaa myös eläke ja työttömyyskorvaus, jos summa ylittää lainanantajan määrittelemän rajan. Joillain lainayhtiöillä raja on 700 euroa kuussa, toisilla korkeampi. Pienehköjä pikavippejä myöntävät yhtiöt yleensä antavat lainaa myös pienituloisille.

Mistä voi saada pikavipin ilman luottotietoja?

Jos olet menettänyt luottotiedot, on lainan saanti pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä käytännössä mahdotonta. Ilman luottotietoja voi hakea lainaa Takuusäätiöltä. Sama taho voi myös toimia lainan takaajana, mikäli laina käytetään vanhojen pikavippien yhdistelyyn.

Luottotietoja ei kannata missään vaiheessa elämää menettää, sillä maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää aina ja varmasti todella monella tavalla. Esimerkiksi asunnon vuokraaminen voi käydä mahdottomaksi, eivätkä osamaksulla tai tililuotolla tehdyt ostot onnistu vuosikausiin. Luottotietoja tarvitaan siis moneen asiaan – muulloinkin kuin silloin, kun haet pikavippiä.

Voit hakea lainaa, vaikka et olisi varma saatko sen

Jos rahatilanteesi on jo entuudestaan tiukka ja tarvitset pikavipin, voi lainan saanti olla hankalaa. Kannattaa silti yrittää, sillä lainavertailumme kautta voit hakea lainaa ilmaiseksi. Jos saat laina, hyvä niin. Jos et, et ole menettänyt mitään.