Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Omalaina

Omalaina

  • Lainasummat: 100 - 60 000€
  • Korko: 4.19  - 19.00
  • Laina-aika: 1 - 20v
  • Ikävaatimus: 18v
Omalaina lyhyesti

TV:stä tuttu Omalaina on lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta voi kilpailuttaa 100 – 60 000 euron lainat. Kilpailutus on hakijalle ilmainen. Laina-aikaa voi hakea joustavasti aina 20 vuoteen saakka. Suomalaisvetoisen LVS Brokers Oy:n omistamalla Omalaina.fi:llä on Suomessa jo yli 300 000 asiakasta.

Suuria ja pieniä lainoja myös 18-vuotiaille

Omalainan kautta voi kilpailuttaa niin pienet pikavipit kuin suuret kulutusluototkin. Pienimmät Omalainan välittämät lainat ovat 100 euroa ja suurimmat 60 000 euroa.

Lainojen kilpailutus Omalainan kautta on täysin ilmaista, eikä se sido hakijaa mihinkään. Vaikka olisit etsimässä pientä lainaa, on kilpailutus aina kannattavaa tehdä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Omalainan kautta voit yhden hakemuksen täyttämällä kilpailuttaa jopa kymmeniä eri lainayhtiöitä, joten saat varmistettua hankkivasi markkinoiden edullisimman lainan ilman mitään ylimääräistä vaivannäköä.

Lainan korko ja muut kustannukset

Omalaina välittää erikokoisia ja eri tarkoituksiin sopivia lainoja. Lainojen nimelliskorot vaihtelevatkin siis tapauskohtaisesti 4,19 prosentista 20 prosenttiin. Pienimmät korot ovat yleensä suuremmissa kertalainoissa, joilla on pitkä maksuaika.

Kilpailutuksen jälkeen hakija saa useita eri lainatarjouksia, joista voi valita itselleen edullisimman. Monissa tapauksissa eri lainafirmat antavat keskenään hyvinkin erilaisia tarjouksia, sillä lainayhtiöt käyttävät asiakkaiden riskiluokituksessa erilaisia kriteerejä.

Koron lisäksi lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin lainakustannuksiin. Ne voivat etenkin pienissä lainoissa nostaa todellista vuosikorkoa huomattavasti. Nykyaikaisissa lainoissa koron lisäksi perittävät lainakustannukset voivat olla vuodessa korkeintaan 150 euroa, eli suuremmissa lainoissa muut kulut eivät ole yhtä suuri riski.

Laina-aika

Laina-ajan voi itse määritellä lainahakemukseen. Lyhyin takaisinmaksuaika on vuosi ja pisin 20 vuotta. Laina-aika kannattaa miettiä tarkkaan, sillä jokainen ylimääräinen takaisinmaksukuukausi kasvattaa lainakuluja. Liian lyhyt laina-aika voi toisaalta johtaa maksuvaikeuksiin.

Kuva Omalainasta

Vaatimukset

Omalaina välittää lainoja kaikille yli 18-vuotiaille hakijoille, jotka asuvat vakituisesti Suomessa.

Lainanhakijoilla täytyy olla suomalaisen osoitteen lisäksi tili suomalaisessa pankissa ja lisäksi käytössään verkkopankkitunnukset. Lainojen hyväksyminen ja tunnistautuminen kun tehdään verkkopankkitunnusten avulla.

Tarkkoja tulorajoja Omalaina ei lainanhakijoille määrittele. Mitä säännöllisemmät ja suuremmat kuukausitulot, sitä helpompi lainaa on kuitenkin saada. Myös eläkeläinen ja opiskelija voivat hakea lainaa Omalainan kautta.

Hakijoilta edellytetään käytännössä aina puhtaita luottotietoja. Omalainan kautta lainaa voi kuitenkin hakea, vaikka taustalta löytyisi maksuhäiriömerkintä. Jotkut lainayhtiöt saattavat tehdä poikkeuksen, mikäli maksuhäiriömerkinnästä on kulunut aikaa tai siihen johtanut tilanne on muuttunut oleellisesti.

Omalaina välittää vakuudettomia lainoja, joten lainaa varten ei tarvitse pantattavaa omaisuutta tai henkilötakaajia.

Miten lainaa haetaan?

Omalaina.fi on erittäin helppokäyttöinen lainojen kilpailutuspalvelu. Hakemuksia tarvitsee tehdä vain yksi kappale, ja sen avulla lainatarjouksia voi saada jopa kymmeniltä eri yhtiöiltä.

Lainahakemuksen teko aloitetaan täyttämällä hakemukseen lainasumma ja laina-aika. Näiden perusteella Omalaina laskee lainalle arvioidun kuukausierän. Kannattaa huomata, että kyseessä on vain arvio – lopullinen kuukausierä tulee näkymään vasta lainatarjouksessa.

Tämän jälkeen lainahakemukseen täytetään omat henkilötiedot. Tunnistautumisen voi hoitaa verkkopankkitunnuksilla, jolloin hakemus menee varmasti oikealle henkilölle.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakija tulee saamaan sähköpostiin tarjouksia eri lainayhtiöiltä. Tarjoukset kannattaa vertailla huolellisesti, minkä jälkeen niistä voi joko valita parhaan tai olla ottamatta lainaa laisinkaan. Omalaina-palvelun käyttö ei sido hakijaa siis mihinkään.

Mikäli sopiva laina löytyy, sen voi hyväksyä ja täyttää lopullisen lainahakemuksen lainayhtiön sivulla. Parhaassa tapauksessa laina saapuu omalle tilille tämän jälkeen jopa vartissa ja joka tapauksessa viimeistään seuraavana päivänä.

Lainaa: 100 - 60 000€