Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Pikavippien yhdistäminen

Pikavippien yhdistäminen

Onko sinulla monta erillistä pikavippiä, joiden lyhennyseriä maksat joka kuukausi? Siinä tapauksessa sinun kannattaa ehdottomasti harkita niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Pikavippien yhdistäminen käy kätevästi netin kautta, ja pienellä vaivannäöllä tulet säästämään lainakuluissasi pitkän pennin.

Pikavippien yhdistäminen on kuitenkin fiksua vain siinä tapauksessa, että saat uudelle lainallesi paremman koron. Kerromme tässä artikkelissa, miten löydät halvimman mahdollisen vaihtoehdon pikavippien yhdistämiseen.

Top 3 yhdistä vipit – Kesäkuu 2024 🎖️

Alla oleva lista on vastaus, jos olet miettinyt yhdistää vipit. Kannattaa pyytää tarjous useammasta paikasta, jotta löydät varmasti halvimman keinon yhdistää vipit.

VippiPikavippien yhdistäminen
#1 ⭐ OmalainaVippien yhdistäminen 60 000€ asti
#2 ⭐ UnolainaVipit yhteen aina alle 10% korolla
#3 ⭐ Bank NorwegianYhdistelylainaa 60 000€ asti
Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20v

Lainaa

1000 - 60 000€

Laina-aika

1-15 vuotta

Lainaa

1000 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20 vuotta

Hae yhdistelylainaa nopeasti netin kautta

Pikavippien yhdistäminen aloitetaan laskemalla yhteen kaikki pikalainat, joita tällä hetkellä maksat pois. Näihin kuuluvat varsinaisten pikavippien lisäksi myös osamaksusopimukset, luottokorttivelat sekä kaikki muut lainat, joita lyhennät kuukausittain.

Tee tämän jälkeen yhteenveto kuukausittaisista tuloistasi ja menoistasi. Jäljelle jäävä osuus kertoo maksuvarasi eli summan, joka sinulle jää kuukausittain käteen ylimääräisenä. Voit hakea lainaa summalle, joka jää jonkin verran maksuvarasi alle, sillä sinun tulee myös pystyä varautumaan yllättäviin menoihin. Jos yliarvioit maksukykysi, johtaa se todennäköisesti vain riskiin ottaa uusia lainoja yhdistelylainan päälle, mikä tuhoaisi koko yhdistelylainan idean.

Esimerkki pikavippien yhdistämisestä

LainayhtiöLainan kokoLaina-aikaTod. vuosikorkoKk-lyhennysLainakulut
Vippi.fi1 500 €12 kk28,5 %142,79 €213,48 €
Creditstar2 000 €12 kk23,86 %186,51 €238,12 €
Nordea Tuohi2 300 €18 kk20,15 %147 €353 €
Esimerkki kolmesta pienemmästä lainasta, kokonaiskustannukset 804,6 euroa.
LainayhtiöLainan koko Laina-aikaTod. vuosikorkoKk-lyhennysLainakulut
Omalaina4 500 €36 kk8 %135 €360 €
Esimerkki ylläolevien pikavippien yhdistelylainasta. Kokonaissäästö 444,60 €.

Omalaina – hyvä vaihtoehto pikavippien yhdistelyyn

Omalaina on kotimainen pikavippien yhdistelyyn erikoistunut lainayhtiö. Omalainan toiminnasta vastaa LVS Brokers Oy.

Vippien yhdistäminen käy Omalainan avulla.
Vippien yhdistäminen käy helposti Omalaina.fi:n avulla

Omlaina kilpailuttaa hakijoiden puolesta yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Vippiä voi hakea 50 000 euroon asti, ja kilpailutettujen lainojen korko on 4,19-19 prosenttia. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä.

Voit kilpailuttaa vipit Omalainan kautta, jos olet:

  • Yli 18-vuotias
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
  • Sinulla on suomalainen pankkitili ja osoite Suomessa
  • Vakituinen työpaikka (vaaditaan yleensä)

Lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin, minkä jälkeen lainatarjouksia on helppo vertailla. Kilpailutuspalvelu on täysin ilmainen.

Siirry Omalainaan tästä!

Voit yhdistää pikavipit nopeasti ja ilman vakuuksia

Pikavippien yhdistämiseen voi saada uutta lainaa jopa 60 000 euroon asti. Laina-ajan voi sopia omaan maksukykyyn sopivaksi, ja maksimissaan laina-aika voi olla 15 vuotta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että laina-ajan pidentäminen tulee aina kasvattamaan lainakuluja.

Yhdistelylainoihin annettavat korot vaihtelevat hakijan mukaan. Jos lainayhtiö katsoo maksukykysi olevan hyvällä tolalla, voi lainaa saada jopa 4 prosentin korolla.

Suurin osa lainoista annetaan ilman vakuuksia tai takaajia, minkä vuoksi lainanhakuprosessi on yksinkertainen ja pankkilainaa huomattavasti nopeampi. Rahat voi siis saada tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen tekemisestä.

Muista, että pikavippien yhdistäminen onnistuu myös yhteishakijan kanssa. Hakija voi olla vaikkapa puoliso tai sukulainen. Jos saat lainalle yhteishakijan, tulet varmasti saamaan lainan paremmilla ehdoilla ja pienemmällä korolla.

Pikavippien yhdistäminen säästää rahaa ja vaivaa

Pikavipit ovat kätevä keino pieneen ja väliaikaiseen rahanpuutteeseen. Muihin lainoihin verrattuna ne ovat kuitenkin yleensä kalliita sekä korkojen että muiden kulujensa puolesta.

Jos pikavipin maksaa pois nopeasti, eivät korkeat kulut yleensä ole ongelma – lyhyen laina-ajan aikana pikavipin hinta pysyy kohtuullisena, koska kuukausittaiset lainakulut eivät ehdi kasvaa suuriksi.

Mutta jos rahatilanne säilyy ennallaan ja joudut paikkaamaan talouttasi ottamalla aina uusia pikavippejä, alkavat kulut pian nousta. Lisäksi monen erillisen pienlainan maksaminen on vaivalloista, koska joudut joka kuukausi hoitamaan useita eri lainanlyhennyksiä.

Tämä on osaltaan myös riski ylivelkaantumiselle sekä maksuhäiriömerkintöjen syntymiselle. Yhdenkin lainan lyhennyksen unohtaminen voi johtaa nopeasti myöhästymismaksuihin ja lopulta jopa lainojen perintään.

Pikavipit kannattaa yhdistää, koska:

Maksat kuukausittain vain yhtä lainaa, joten pystyt ennakoimaan paremmin kuukausittaiset menosi

Useiden lainanhoitomaksujen sijasta maksat vain yhtä, joten tulet säästämään rahaa

Saat lainaasi pienemmän koron

Riski maksujen myöhästymiseen pienenee

Kun lainakulusi pienenevät, voit alkaa säästää puskurirahastoa tulevia rahantarpeita varten.

Miten pikavippien yhdistäminen tapahtuu käytännössä?

Pikavippien yhdistäminen tarkoittaa käytännössä kaikkien vanhojen lainojen maksamista yhdellä suuremmalla lainalla. Kun otat yhdellä kertaa esimerkiksi parin tuhannen euron kulutusluoton monen eri pikavipin sijasta, tulet todennäköisesti saamaan lainalle paremman koron sekä rahatilanteeseesi sopivan laina-ajan.

Pikavippien yhdistäminen onnistuu kahdella tapaa. Voit joko ottaa juuri tähän tarkoitukseen räätälöidyn yhdistelylainan tai vaihtoehtoisesti normaalin kulutusluoton. Näiden ero on, että jälkimmäisessä vaihtoehdossa pikavippien poismaksaminen on omalla kontollasi. Onkin tärkeää, että lainaa otetaan vain ja ainoastaan entisten pikavippien verran eikä yhtään ylimääräistä.

Ennen yhdistelylainan hankkimista on aina tärkeää vertailla lainat huolellisesti. Jos otat summanmutikassa ensimmäisen vastaan tulevan lainan, saatat huomata maksavasi saman verran tai enemmän lainakuluja.

Lainoja on helppo vertailla tämän sivuston kautta. Voit pyytää lainatarjouksia niin monelta lainayhtiöltä kuin haluat – tarjouksen pyytäminen kun ei vielä sido sinua yhtään mihinkään.

Miten pikavippien yhdistämiseen tarkoitettuja lainoja vertaillaan?

Lainatarjouksia kilpailutettaessa on hyvä osata tutkia tarjouksista juuri oikeat asiat. Älä siis usko sokeasti lainayhtiöiden markkinointiteksteihin, vaan keskitä energiasi lainaehtojen ja sopimustekstien pienellä präntättyjen osioiden lukemiseen.

Lainatarjouksissa tärkeimmät asiat ovat:

  • Korko. Monet lainafirmat markkinoivat lainojaan ensisijaisesti nimelliskoron avulla. Nykyinen lainsäädäntö toki velvoittaa lainayhtiöt ilmoittamaan mainoksissaan myös lainan todellisen vuosikoron, mutta usein se on kirjoitettu mainosteksteihin pienimmällä mahdollisella kirjasinkoolla.
  • Muut lainakulut. Todelliseen vuosikorkoon on aina sisällytetty kulut, jotka peritään lainasta nimellisen vuosikoron lisäksi. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi lainan perustamiskulu, kuukausittainen lainanhoitokustannus tai jokin muu vastaava. Kaikki nämä kulut ovat nähtävissä lainatarjouksessa.
  • Lainaehdot. Joissain lainoissa on mahdollisuus pitää maksuvapaita kuukausia ja maksaa laina kerralla pois. Jotkut lainafirmat voivat periä näistä erillisiä kuluja. Kannattaa tarkistaa myös lainayhtiön soveltamat keinot mahdollisen maksun myöhästymisen kohdalla – jotkut lainayhtiöt alkavat periä isoja sakkosummia välittömästi.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi lainaehdoissa on muitakin eroja. Jokainen lainayhtiö arvioi hakijoiden maksukyvyn omilla kriteereillään, joten tulet todennäköisesti saamaan lainatarjouksia hyvinkin erilaisilla koroilla ja ehdoilla. Jo tästä syystä pikavippien yhdistelylainaa hakiessa kannattaa tarjouksia pyytää usealta eri lainafirmoilta.

Lainatarjoukset ovat yleensä voimassa pari viikkoa tai jopa kuukauden verran. Lainojen vertailua ei siis ole mitään syytä tehdä hätiköiden.

Kuka voi hakea lainaa pikavippien yhdistelyyn?

Pikavippien yhdistely uudella lainalla on mahdollista lähes kaikille hakijoille, jotka ovat jo kertaalleen onnistuneet saamaan lainaa. Ainoa kriittinen este pikavippien yhdistelylainalle ovat maksuhäiriömerkinnät. Jos olet siis hoitanut aikaisempien lainojen takaisinmaksun huonosti, et todennäköisesti tule saamaan uutta lainaa.

Muita kriteereitä lainan saamiselle ovat riittävät tulot, jotka ovat suhteessa haettavan lainan kuukausittaiseen lyhennyssummaan. Pienilläkin tuloilla voi saada lainaa, mutta ei suuria summia. Säännölliset tulot kuitenkin riittävät, eli myös esimerkiksi eläkeläinen voi saada lainaa pikavippien yhdistämiseen.

Suurin osa lainafirmoista suosii tänä päivänä yli 20-vuotiaita hakijoita. Jotkut lainayhtiöt myöntävät kuitenkin lainaa tätäkin nuoremmille, etenkin jos hakijalla on vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavippien yhdistämisestä

Mitä lainoja kannattaa yhdistää?

Yleensä ainakin kalliit pikavipit on fiksua yhdistää isomman lainan alle. Asuntolainan tyyliset pankkilainat kannattaa yleensä jättää suosiolla yhdistelylainojen ulkopuolelle, sillä niissä on jo valmiiksi matalat korot. Pikavippien lisäksi lainojen yhdistelyyn sopivat esimerkiksi kaupoista otetut osamaksusopimukset ja luottokorttivelat.

Miten pikavippien yhdistämiseen tarkoitetun lainan korko määritellään?

Lainatarjouksen korko määräytyy hakemasi lainasumman ja laina-ajan sekä oman maksukykysi mukaan. Mitä suurempi laina on kyseessä, sitä pienemmän koron voit yleensä saada lainallesi. Myös rinnakkaishakija parantaa mahdollisuutta saada pikavippien yhdistelylaina pienemmällä korolla.

Entä, jos en löydä sopivaa lainaa pikavippien yhdistelyyn?

Jos mikään saamistasi lainatarjouksista ei ole selkeästi vanhoja lainojasi edullisempi, et menetä mitään. Lainatarjouksien pyytäminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Voinko yhdistää pikavipit, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Pikavippien yhdistely ilman luottotietoja on hankalaa. Velkakierteeseen voi kuitenkin saada apua Takuusäätiöltä, joka voi vakuuttaa lainasi osana velkajärjestelyä.

Kuinka nopeasti voin saada lainaa pikavippien yhdistämiseen?

Lainahakemukset käsitellään nopeasti, ja tarjouksen saa yleensä jopa vartin sisällä. Lainayhtiöt tarkistavat aina automaattisesti hakijan luottotiedot. Jos ne ovat kunnossa, saat maksukykyysi sovitetun lainatarjouksen sähköpostiin.

Miten lainan saa omalle tilille?

Jos lainatarjous on sopiva, voi sen hyväksyä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen rahat maksetaan saman tien hakijan tilille ainakin suurimpiin suomalaisiin pankkeihin. Jos haluat yhdistää pikavipit nopeasti, tarkista lainayhtiön sivuilta sen yhteistyöpankit.