Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Rahalaitos

Rahalaitos

  • Lainasummat: 500 - 70 000€
  • Korko: 5.5  - 19.00
  • Laina-aika: 1 - 15v
  • Ikävaatimus: 20v
Rahalaitos lyhyesti

Rahalaitos.fi on suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu. Rahalaitoksen kautta voi yhdellä hakemuksella saada tarjouksia monista eri lainayhtiöistä aina 70 000 euron suuruiseen lainaan saakka. Rahalaitos välittää lainoja ilman vakuuksia ja takaajia. Maksuajat ovat joustavia, ja pisimmillään laina-aika voi olla 15 vuotta. Rahalaitos.fi-palvelun käyttö on täysin ilmaista.

Kilpailuta lainat jopa 70 000 euroon asti

Rahalaitos.fi välittää sekä pieniä että suuria lainoja. Pienimmillään hakija voi kilpailuttaa 500 euron suuruisen lainan, mutta Rahalaitoksen kautta voi hankkia myös poikkeuksellisen ison, aina 70 000 euroon asti ulottuvan lainan.

Lainan korko ja muut kustannukset

Kun kilpailuttaa lainat Rahalaitos.fi:n kautta, voi korkoa saada hinattua hyvinkin alas. Rahalaitoksen välittämien lainojen nimelliskorko vaihtelee välillä 4,5–20 prosenttia.

Nimelliskoron päälle tulee aina myös muita kustannuksia, jotka yhdessä muodostavat lainan todellisen vuosikoron. Näitä kustannuksia ovat esimerkiksi lainan avausmaksu, kuukausimaksut tai nostokulut.

Rahalaitos välittää monen eri lainafirman lainoja, ja jokaisella lainayhtiöllä on omat käytäntönsä lainakustannusten perinnässä. Asia kannattaa siis aina tarkistaa lainatarjouksesta, jottei tulisi verranneeksi lainojen hintaa väärillä perusteilla. Tarkka vertailuperuste on aina todellinen vuosikorko.

Laina-aika

Rahalaitoksen kilpailuttamiin lainoihin voi hakea haluamansa pituista laina-aikaa. Maksimissaan lainaa voi maksaa takaisin 15 vuotta, mutta näin pitkä laina-aika tarkoittaa jo suuria kuluja. Lyhin mahdollinen laina-aika on yksi vuosi.

Laina-ajan pituuden vaikutusta kuukausierään voi tutkia Rahalaitoksen laskurin avulla. Siitä ei kuitenkaan näy suoraan kaikkien lainakustannusten yhteismäärää.

Vaatimukset

Rahalaitos.fi välittää lainoja asiakkaille, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Hakijoilta ei saa löytyä maksuhäiriömerkintöjä.

Rahalaitoksen vaatima lainanhakijoiden vähimmäisikä on 20 vuotta. Hakijoiden iälle on asetettu myös yläraja, ja se on 79 vuotta. Katso tästä, mikäli haussa on pikavippi 18-vuotiaalle.

Lainanhakijoiden täytyy asua vakituisesti Suomessa. Lisäksi hakemiseen vaaditaan suomalainen pankkitili, jolle laina maksetaan. Tunnistautumista vasten hakijoilla täytyy olla myös verkkopankkitunnukset.

Lainan hakeminen Rahalaitos.fi:stä

Lainojen kilpailutus on tehty Rahalaitoksella erittäin helpoksi. Kilpailutus aloitetaan täyttämällä oikeisiin kenttiin haluttu lainasumma sekä laina-aika. Lainasumman saa määriteltyä sadan euron portaissa, mikä helpottaa juuri oikean lainasumman hakemista. Joillain lainayhtiöillä lainasummat määritellään suuremmissa, jopa 500 euron portaissa.

Ylläolevat tiedot kirjaamalla saa välittömästi nähtäväkseen arvioidun kuukausierän. Muista, että kyse on vain arviosta, sillä lopullinen kuukausierä riippuu lainayhtiön määrittämästä korosta ja muista kuluista.

Tämän jälkeen hakija täyttää hakemukseen omat henkilötietonsa. Tiedot kannattaa kirjata huolellisesti, sillä kömmähdykset saattavat johtaa negatiiviseen lainapäätökseen. Lainayhtiöt tarkistavat hakijoiden luottotiedot automaattisesti.

Kun hakemus on täytetty ja lähetetty, saa hakija yleensä ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä. Kannattaa kuitenkin malttaa odottaa mahdollisimman monen tarjouksen saapumista ennen lopullisen päätöksen tekoa – paras tarjous saattaa tulla hieman hitaammalta lainayhtiöltä.

Jos jokin laina miellyttää, voi tarjouksen hyväksyä heti omilla verkkopankkitunnuksilla. Rahat saa tilille parhaassa tapauksessa vartin sisällä.

Jos laina on suurempaa kokoluokkaa, kannattaa varautua lisätietojen lähettämiseen dokumenttien avulla (esimerkiksi palkkakuitti tai verotustodistus). Muita todisteita ei kuitenkaan tarvita, sillä kaikki Rahalaitoksen välittämät lainat ovat vakuudettomia.

Lainaa: 500 - 70 000€