Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Resurs

Resurs

  • Lainasummat: 1000 - 50 000€
  • Korko: 6.90  - 17.81
  • Laina-aika: 1 - 12 vuotta
  • Ikävaatimus: 24v
Resurs lyhyesti

Resurs Pankki on ruotsalainen pankki, joka toimii Ruotsin lisäksi myös Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Resurs-pankki tarjoaa suomalaisille kuluttajille lainaa ilman vakuuksia jopa 50 000 euroon asti sekä joustavan ja luotettavan luottokortin 30–60 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla. Resurs on luotettava lainanantaja, ja sillä on tällä hetkellä yli 6 miljoonaa kuluttaja-asiakasta.

Vaatimukset

Resurs-pankilta voi saada lainaa, vaikka tulot eivät olisi kovin suuret. Alle 3 000 euron lainoissa säännöllisten työ- tai eläketulojen täytyy olla yli 800 euroa ja yli 3 000 euron lainoissa vähintään 1 300 euroa.

Lisäksi hakijoilta vaaditaan vähintään 24 vuoden ikää. Maksuhäiriömerkintöjä ei hakijoilta saa löytyä, mikä on normaali käytäntö vakuudettomien luottojen yhteydessä. Lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan automaattisesti ennen lainatarjouksen saamista.

Lainan määrä ja laina-aika

Resurs Pankki myöntää hakijoille vakuudetonta laina 1 000 eurosta 50 000 euroon saakka. Laina-aikaa voi saada minimissään vuoden ja maksimissaan 12 vuotta.

Kuva Resurs Pankista

Yleensä lainan hakija tietää täsmälleen haluamansa lainasumman, mutta laina-ajan määrittely voi olla haasteellisempaa. Lainalle on kuitenkin erittäin tärkeää määritellä oikean pituinen takaisinmaksuaika, sillä se määrää kuukausittain maksettavan lainalyhennyksen koon.

Eri takaisinmaksuaikojen vaikutusta lainalyhennyksen kokoon voi tarkastella Resurs Pankin sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla. Esimerkiksi 5 000 euron laina kahden vuoden takaisinmaksuajalla merkitsisi noin 250 euron suuruista, kuukausittain maksettavaa lyhennystä. Mikäli laina-ajan pidentää viiteen vuoteen, pienenee kuukausilyhennys noin 128 euroon.

Resurs myöntää lainoja moniin eri tarkoituksiin ja tilainteisiin. Voi Resurs Pankin avulla rahoittaa esimerkiksi auton oston tai kodin remontin, ja lisäksi voit myös yhdistää aiemmat pikavipit yhden, edullisemman yhdistelylainan alle.

Lainaa voi myös hakea yhteishakijan kanssa, mikä parantaa mahdollisuuksia saada isompi laina paremmilla ehdoilla. Kaksi hakijaa (ja takaisinmaksajaa) on Resurs Pankin näkökulmasta yhtä hakijaa riskittömämpi vaihtoehto, sillä sekä päähakija että rinnakkaishakija ovat yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksamisesta. Mikäli voit hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolison tai ystävän kanssa, saat todennäköisesti edullisemman lainan.

Lainan korot ja kulut

Resurs myöntää lainoja henkilökohtaisella korolla. Korko määräytyy lainan koon, valitun takaisinmaksuajan sekä hakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Korkeimmillaan nimellinen vuosikorko voi olla 15 %, jonka lisäksi peritään senhetkinen viitekorko.

Resurs Pankin lainoista peritään luottokulua, joka on 0,28 % sovitusta lainasummasta mutta enintään 12,50 euroa kuukaudessa.

Resursilla on myös oma luottokortti, jolla tehdyille ostoksille on mahdollista saada jopa 6 kuukautta korotonta maksuaikaa. Korttiluotosta peritään tällöin vain lyhennysten osuus sekä käsittelymaksu, joka on 4,90 euroa kuukaudessa. Luottokortilla tehdyistä ostoksista saa bonuspisteitä, jotka voi vaihtaa haluamiinsa tuotteisiin Resursin Pisteshop-kaupassa.

Prosessi

Resurs Pankin lainaa voi hakea täyttämällä hakemuslomakkeen tältä sivulta löytyvän linkin kautta. Lainahakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita hakijaa ottamaan lainaa.

Kun lainahakemus on lähetetty, saat käytännössä saman tien lainatarjouksen. Jos tarjous miellyttää, voi lainasopimuksen allekirjoittaa saman tien omilla pankkitunnuksilla. Koko prosessi hoituu netin verkossa muutamassa minuutissa. Mikäli laina on niin suuri, että Resurs pyytää liitteitä (esimerkiksi palkkatiedoista), voi nekin toimittaa turvallisesti netin kautta.

Lainasopimus on mahdollista saada myös fyysisesti allekirjoitettavaksi postin kautta. Tällöin prosessiin kuluu luonnollisesti hieman enemmän aikaa.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat saa tilille parissa pankkipäivässä.

Resurs tarjoaa lainanottajille myös erillistä maksuvakuutusta, joka korvaa lainan kuukausikustannukset työttömyyden tai sairausloman yllättäessä. Maksimissaan vakuutus turvaa lainan takaisinmaksun jopa 12 kuukauden ajalta. Vakuutuksen voi ottaa heti lainaa hakiessa tai vaihtoehtoisesti myöhemmin Resursin verkkopalvelusta.

Lainaa: 1000 - 50 000€