Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Suomen Yhdistelylaina

Suomen Yhdistelylaina

Löydä edullisin yhdistelylaina kilpailuttamalla

Yhdistelylainan avulla voi maksaa pois kalliita pikavippejä sekä pienempiä kulutusluottoja. Yksi suurempi laina on käytännössä aina monia pieniä lainoja edullisempi sekä korkojen että muiden lainakustannusten osalta, ja suuremmalle lainalle saa yleensä myös pitkän takaisinmaksuajan. Näin kuukausittaisen lyhennyksen voi säätää omaan budjettiin sopivaksi.

Suomen Yhdistelylaina on erikoistunut välittämään hakijoille lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja luottoja. Suomen Yhdistelylaina kilpailuttaa lainat hakijan puolesta aina 60 000 euroon asti, jolloin edullisen yhdistelylainan löytäminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

Vaikka lainojen yhdistäminen on yleensä aina järkevä ratkaisu, kannattaa myös yhdistelylainat aina kilpailuttaa tarkasti. Etenkin isoissa lainasummissa pienetkin erot todellisessa vuosikorossa kumuloituvat pitkällä aikavälillä suuriksi summiksi.

Lainan korko ja muut kulut

Suomen Yhdistelylainan välittämissä lainoissa nimelliskorot vaihtelevat hakijakohtaisesti välillä 4,19 % – 20 %.

Nimelliskoron lisäksi lainoista voidaan periä esimerkiksi kuukausittainen tilinhoitomaksu tai avausmaksu, lainayhtiöstä riippuen. Nämä kulut muodostavat yhdessä lainan todellisen vuosikoron. Vuosittaiset lainakustannukset voivat olla maksimissaan 150 euroa vuodessa.

Suomen Yhdistelylaina

Suomen Yhdistelylaina ei itse myönnä lainoja, vaan se kilpailuttaa järjestelylainat hakijan puolesta. Eri lainayhtiöt saattavat suhtautua samaan hakijaan hieman erilaisilla kriteereillä omien riskiarviokäytäntöjensä vuoksi. Tästä syystä toinen lainafirma saattaa antaa hakijalle lainan huomattavasti edullisemmin ehdoin kuin toinen.

Lainat kilpailuttamalla voi helposti selvittää, mikä lainayhtiö arvostaa hakijana juuri sinua. Suomen Yhdistelylainan ilmaisen palvelun avulla kilpailutus sujuu vaivattomasti, eikä lainamarkkinoiden kartoittaminen ja lainatarjouksiin tutustuminen sitouta hakijaa vielä mihinkään.

Laina-aika

Suomen Yhdistelylainan välittämät lainat annetaan yleensä pitkällä laina-ajalla, sillä koko lainojen yhdistämisen idea on pienentää kuukausittaisia lainakustannuksia. Pisimmät laina-ajat voivat olla jopa 20 vuoden mittaisia, mutta tyypillisimmin yhdistelylaina maksetaan yleensä pois muutamassa vuodessa.

Laina-aikaa pidentämällä kuukausittain maksettava lyhennyserä pienenee, jolloin rahaa jää käyttöön enemmän – ja parhaassa tapauksessa myös säästöön. Puskurirahastoa kasvattamalla voi välttyä tulevaisuudessa tilanteilta, jolloin äkillisen rahantarpeen vuoksi olisi otettava taas uutta lainaa.

Pienemmissä lainoissa on yleensä suuria lainoja lyhyempi takaisinmaksuaika. Jos lainoja on kertynyt useampia, voi lainojen takaisinmaksuun mennä kuukausittain kohtuuttoman suuri osa tuloista. Vaikka pitkä laina-aika merkitsee lainan kokonaiskustannuksen kasvua, tuovat pienemmät kuukausilyhennykset selvää helpotusta omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Miten lainaa haetaan Suomen Yhdistelylainan kautta?

Yhdistelylainan hakeminen ja kilpailuttaminen toimii käytännössä samalla tavalla kuin pikalainojen ja kulutusluottojen hakuprosessi.

Hakeminen aloitetaan valitsemalla Suomen Yhdistelylainan etusivulta haluttu lainasumma sekä laina-aika. Tämän jälkeen lomakkeeseen syötetään nimi ja sähköpostiosoite, ja klikataan ”Aloita lainahakemus” -painiketta.

Seuraavaksi varsinaiseen hakemukseen täytetään tarkemmat henkilötiedot, asumismuoto, koulutustaso, työ- tai opiskelupaikka sekä tietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Hakemuksen voi tehdä myös yhteishakijan kanssa, mikä parantaa huomattavasti mahdollisuutta saada laina edullisilla ehdoilla.

Lopuksi hakemuksessa kysytään lainan käyttötarkoitusta. Yksityiskohtaista erittelyä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä riittää, että valikosta valitsee ”Lainojen yhdistäminen”. Suomen Yhdistelylaina välittää lainoja ilman vakuuksia, eli hakemusta varten ei tarvitse hankkia takaajia tai pantata omaisuuttaan.

Hakemuksen tehtyään hakija saa paluupostissa lainatarjouksia, joista voi huolellisen tutumisen jälkeen valita parhaan vaihtoehdon. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat pyritään maksamaan hakijan tilille yleensä jo saman päivän aikana.

Vaatimukset

Suomen Yhdistelylaina välittää lainoja monessa eri tilanteessa oleville hakijoille. Eri lainayhtiöt soveltavat hakijoiden suhteen erilaisia kriteerejä, ja jotkut lainafirmat tai pankit eivät esimerkiksi anna lainaa alle 20-vuotiaille hakijoille.

Suomen Yhdistelylaina hoitaa kilpailutuksen yli 30 eri rahoitusyhtiön välillä, joten sen kautta haetut lainat ohjautuvat automaattisesti hakijan tilanteeseen sopiville yhtiöille.

Yhdistelylainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, joka asuu pysyvästi Suomessa. Kuukausituloille ei ole olemassa mitään tiettyä vaatimustasoa. Lainojen yhdistely voi siis onnistua myös opiskelijalta tai eläkeläiseltä. Luottotietojen on kuitenkin oltava kunnossa, ja lisäksi hakijalta tulee löytyä suomalainen pankkitili.

Lainaa: