Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uudet pikavipit

Uudet pikavipit

Tältä sivulta löydät kaikki uudet pikavipit, jotka ovat tulleet Suomen markkinoille. Uusien pikavippien etuna on, että ne tarjoavat usein houkuttelevia tarjouksia uusille asiakkaille. Niinpä uudet pikavipit voivat olla edullisin vaihtoehto.

3 uusinta vippiä vuonna – Kesäkuu 2024

Lainaa

2000 - 60 000€

Laina-aika

1 - 18v

Lainaa

1000 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20 vuotta

Lainaa

1000 - 50 000€

Laina-aika

1 - 12 vuotta

>> Kaikki pikavipit

Uudet pikavipit – esittely Uno Lainasta

Uno Laina on suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella sekä vanhat että uudet pikavipit. Uno Lainan kautta voi kilpailuttaa pikavipit sekä kulutusluotot 500 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Laina-aikaa voi saada 1-20 vuotta.

Kuva Uno Lainasta


Kaikenkokoiset lainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta saat varmasti edullisimman mahdollisen lainatarjouksen. Lainojen kilpailutus yksitellen on kuitenkin aikaavievää, ja harvalla riittää siihen kärsivällisyyttä. Uno Lainan kautta kilpailutuksen voi tehdä nopeasti ja ilmaiseksi yhdellä hakemuksella.

Lainan hakeminen aloitetaan täyttämällä Uno Lainan hakulomake, johon aikaa kuluu 1-2 minuuttia. Tämän jälkeen Uno Laina tarkistaa luottotietosi ja lähettää hakemuksen puolestasi monille eri pankeille ja lainayhtiöille, ja ne puolestaan lähettävät sinulle tarjouksen haluamastasi lainasta. Kun olet vastaanottanut kaikki eri tarjoukset, voit vertailla niitä helposti keskenään ja valita parhaan vaihtoehdon. Muista, että lainan kilpailuttaminen ei sido sinua ottamaan lainaa.

Paikkeuksellisesti Uno Laina voi auttaa myös tilanteessa, jolloin lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä. Uno Lainan yhteistyökumppaneissa on myös pankkeja, jotka tietyin ehdoin voivat antaa lainaa luottotiedottomalle henkilölle vakuutta vastaan.

Lainsäädännön muutokset tekivät uudet pikavipit halvemmiksi

Suomalaisten kuluttajien tarve pikavipeille ja muille vakuudettomille lainoille on kasvanut vuosi vuodelta. On siis luonnollista, että pikavippikentälle ilmestyy jatkuvasti uusia toimijoita. Lainayhtiöiden keskinäinen kilpailu on samalla kasvanut, mikä on kuluttajalle vain hyvä asia. Lopputuloksena on halvempia lainoja paremmilla ehdoilla.

Myös viime vuosina tapahtuneet muutokset kuluttajalainsäädännössä ovat tehneet uudet pikavipit entistä edullisemmaksi. Kaukana ovat ne ajat, kun uudet pikavipit olivat riistohintaisia, sillä pikavipeistä perittävän koron kattoraja on madaltunut jatkuvasti. Vuonna 2023 voimaan tulleen lain mukaan uudet pikavipit ja muut kuluttajalainat myönnetään korkeintaan 15 prosentin korolla, jonka päälle voidaan lisätä vielä kulloinkin voimassa oleva viitekorko.

Vaikka uudet pikavipit ovatkin aiempaa edullisempia, on eri lainayhtiöiden välillä silti isojakin eroja. Erityisesti koron lisäksi perittävät lainakulut vaihtelevat, ja etenkin pienissä ja lyhytaikaisissa lainoissa niiden merkitys korostuu. Tee siis lainavertailu aina huolellisesti ja lue lainan ehdot tarkkaan ennen sopimuksen hyväksymistä.

Uusi pikavippi vanhan tilalle

Maksatko tällä hetkellä takaisin pikavippiä, jonka olet ottanut jo aikaa sitten? Kenties on aika tehdä lainalle uudelleenrahoitus eli toisin sanoen kilpailuttaa laina uudelleen. Uudet pikavipit ovat usein vanhoja halvempia, sillä Suomen lainsäädäntöä muutetaan jatkuvasti lainanottajille edullisempaan suuntaan.

Joskus myös omassa taloudellisessa tilanteessa tapahtuu muutoksia parempaan suuntaan. Mikäli olet esimerkiksi vaihtanut työpaikkaa ja palkkapussisi on samalla kasvanut, kannattaa vanhat lainat kilpailuttaa uudestaan. Mitä parempi taloudellinen tilanteesi on, sitä paremman koron voit lainallesi saada. Tämä korostuu etenkin silloin, kun pikavippi on yli 1 000 euron kokoluokkaa.

Uudet pikavipit ovat hyvä valinta

Kuluttajalainakentällä tapahtuneet muutokset ovat pakottaneet myös lainayhtiöitä ja niiden tuotteita muuttumaan. Uudet pikavipit ovat nykyään usein joustoluottoja, eikä perinteisiä pieniä pikavippejä enää suosita yhtä paljon kuin ennen.

Jousto- tai tililuotto on hyvä vaihtoehto silloin, kun pieni rahantarve tuntuu yllättävän säännöllisesti. Aina avoinna oleva tililuotto on yleensä edullisempi laina kuin pikavippi, ja joustoluotolle saa myös joustavamman takaisinmaksuajan. Ero kärjistyy erityisesti silloin, jos vippejä on maksettavana useita. Tällöin uudet pikavipit kannattaa unohtaa ja ottaa kerralla yksi suurempi, pikavippien yhdistelyyn tarkoitettu laina.

Joskus uudet lainapaikat saattavat tarjota uusille asiakkaille erikoisetuja, kuten korottoman vipin. Korottomat vipit ovat kuitenkin nykyään todella harvinaisia johtuen pikavippien korkotasoa leikanneista lakiuudistuksista.