Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uudet pikavipit

Uudet pikavipit

Tältä sivulta löydät kaikki uudet pikavipit, jotka ovat tulleet Suomen markkinoille. Uusien pikavippien etuna on, että ne usein tarjoavat houkuttelevia tarjouksia uusille asiakkaille kuten täysin ilmainen ensilaina tai korko- ja lyhennysvapaita kuukausia. Niinpä uudet pikavipit voivat olla useimmiten edullisin vaihtoehto.

3 uusinta vippiä vuonna – Syyskuu 2023

Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20 vuotta

Lainaa

1000 - 50 000€

Laina-aika

3 - 15 vuotta

Lainaa

1000 - 30 000€

Laina-aika

2-10v

>> Kaikki pikavipit

Uudet pikavipit ovat hyvä valinta

Tarve pikavipeille on kasvanut vuosi vuodelta, ja kysynnän kasvaessa myös tarjonta on kasvanut. Uusia pikavippiyrityksiä tulee joka vuosi, joskin nykyään hidastuvaan tahtiin. Tämä on lainanottajan kannalta positiivista, sillä tämä pakottaa pikavippiyritykset antamaan parempia ja parempia etuja kuluttajille. Esimerkiksi pikavippien korot ja kulut ovat pienentyneet huomattavasti 2000-luvun alusta.

Suurin muutos tapahtui vuonna 2019, kun Suomessa kaikkiin pikavippeihin asetettiin lain nojalla korkeintaan 20 prosentin nimelliskorko. Vuoden 2020 kesällä kuluttajalainojen korkoja kiristettiin vielä tästäkin koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen epävakauden vuoksi. Vuoden 2021 lokakuun alusta korkotaso palautui takaisin 20 prosenttiin.

Nämä muutokset ovat tehneet pikavippiyritysten toiminnasta vaikeampaa ja moni onkin lopettanut toimintansa. Lakiuudistuksen myötä uusia pikavippejä ja niitä tarjoavia yrityksiä syntyy entistä vähemmän.

Tilanne on samalla huono (koska uusia yrityksiä ja sitä myötä tarjouksia) ei paljoa synny, mutta myös kuluttajan kannalta hyvä. Eräs toinenkin vertailusivusto on todennut, että pikavipit ovat nykyään halvempia kuin koskaan niille, jotka niitä vielä saavat. Korkovartija.fi viitannee tällä siihen, että tiukkojen korkojen takia yhä useampia lainanhakija ei saa pikavippiä ollenkaan. 

Vippifirmat eivät voi ottaa matalilla koroilla niin paljoa riskiä.

Uudet lainapaikat saattavat tarjota uusille asiakkaille myös erikoisetuja, kuten korottoman vipin. Erityisesti ilmaiset ensilainatarjoukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ilmainen laina pitää maksaa sovitussa ajassa takaisin. Muuten myös ilmainen pikavippi muuttuu maksulliseksi. Korottomat vipit ovat kuitenkin nykyään todella harvinaisia johtuen lakiuudistuksista, jotka ovat leikanneet pikavippien korkoja.