Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Veronpalautus ennakkoon

Veronpalautus ennakkoon

Oletko saamassa veronpalautusta, mutta tarvitsisit käteistä juuri nyt? Ongelma saattaa ratketa näppärästi pikavipin avulla. Voit ottaa veronpalautustasi vastaavan summan lainaa vaikka saman tien, ja maksaa rahat takaisin heti palautuksen saatuasi.

Veronpalautusta ei voi saada ennakkoon ilman kuluja, vaan lainasta peritään korkoa normaalin lainan tapaan. Voit kuitenkin säästää lainassasi huomattavia summia vertailemalla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ennen sopimuksen tekoa.

Veronpalautus heti tilille näistä lainayhtiöistä

Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20v

Lainaa

100 - 4000€

Laina-aika

3 - 54 kk

Lainaa

100 - 10 000€

Laina-aika

3-88 kk

>> Kaikki pikavipit

Miten veronpalautuksen voi saada ennakkoon?

Suomen verottaja ei tarjoa veronmaksajille mahdollisuutta saada veronpalautusta ennakkoon. Voit kuitenkin hakea netistä veronpalautuksen suuruisen lainan, ja sopia sen takaisinmaksupäiväksi veronpalautuspäivän.

Sinun ei käytännössä tarvitse antaa veronpalautusta lainan vakuudeksi, eli voit ottaa veronpalautusta vastaan normaalin pikavipin. Lainan ottaminen veronpalautusta vastaan on melko riskitöntä, sillä tiedät saavasi rahat taatusti tiettynä päivänä. On tietenkin silti omalla vastuullasi huolehtia lainan takaisinmaksusta.

Mistä tiedän, olenko saanut veronpalautusta?

Verottaja palauttaa verovelvollisille ylimääräisen veron kertaluonteisena hyvityksenä. Jos olet maksanut verottajalle edellisenä vuonna liikaa, ilmoitetaan veronpalautuksen määrä esitäytetyssä veroilmoituksessa sekä verotuspäätöksessä.

Jos olet ilmoittanut tilinumerosi verottajalle, maksetaan koko veronpalautus suoraan tilille. Mikäli verottajalla ei ole tilinumeroasi, maksetaan veronpalautus rahalähetyksenä eli maksuosoituksena. Rahan voi noutaa Nordean kassapalveluita tarjoavasta konttorista henkilöllisyystodistusta vastaan.

Veronpalautukset maksettiin pitkään suomalaisten tileille aina tiettynä päivänä joulukuussa. Vuonna 2019 tapa muuttui, ja nykyään veronpalautuksia maksetaan pääsääntöisesti heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa suomalaisista saa henkilökohtaiset veronpalautuksensa elokuussa tai syyskuussa.

Paljonko veronpalautuksen ottaminen ennakkoon maksaa?

Kun hankit veronpalautuksen ennakkoon lainan avulla, vaihtelevat eri lainojen korot ja kulut keskenään samaan tapaan kuin muidenkin lainojen kohdalla. Mitä pidemmän laina-ajan otat, sitä enemmän joudut yleensä maksamaan kuluja. Jos otat lainan vain pariksi kuukaudeksi (esimerkiksi kesälomamatkaa varten), et todennäköisesti joudu maksamaan lainasta kovinkaan suurta korkoa tai muita kuluja.

Lyhytaikaisessa lainassa kulukorvaukset voivatkin kasvaa huomattavasti korkoa suuremmaksi menoeräksi. Tarkista siis, että veronpalautus ennakkoon -lainassasi ei ole suurta avausmaksua tai muita tämäntyyppisiä, lainan alkuun painottuvia kertamaksuja.

On tärkeää muistaa vertailla lainoja keskenään huolellisesti ennen sopimuksen tekoa. Halvimman ja kalleimman lainan välillä voi olla selkeitä eroja, joten pieni vaivannäkö lainaa hakiessa kannattaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi saada veronpalautuksen ennakkoon?

Voit hakea veronpalautusta vastaavaa pikalainaa, jos olet yli 18-vuotias vakituisesti Suomessa asuva henkilö. Monet lainafirmat edellyttävät hakijalta kuitenkin vähintään 20 ja enintään 75 vuoden ikää. Lainaa hakevalla henkilöllä tulee olla pysyvä osoite Suomessa, jonkinlaiset vakituiset tulot sekä lisäksi suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Myös hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa.

Miten lainaa käytännössä haetaan?

Aloita lainan hakeminen päättämällä lainasumma ja -aika. Jos aiot maksaa lainasi veronpalautuksillasi, ajoita lainan päättyminen ajankohtaan, jolloin saat veronpalautuksen tilillesi. Näin varmistat, että et epähuomiossa ehdi käyttää lainan maksuun tarkoitettuja veronpalautuksia johonkin muuhun.

Sinun ei tietenkään ole pakko lainata veronpalautuksen määrää kokonaisuudessaan, vaan voit ottaa lainaa myös pienemmän summan. Muista myös, että joudut maksamaan lainasumman lisäksi korkoa ja muita kuluja. Jos haluat maksaa lainan kokonaisuudessaan veronpalautuksilla, huomioi kulujen määrä lainasummaa päättäessäsi.

Voit vertailla pikavipit.fi -palvelussa lukuisia eri lainoja keskenään. Vertailu kannattaa tehdä huolella, sillä lainojen kustannukset vaihtelevat melko paljon. Kun olet löytänyt mieleisesi lainavaihtoehdon, täytä lainahakemus netissä. Tulet saamaan lainatarjouksen paluupostissa.

Jos tarjous miellyttää, saat sopimuksen viimeisteltyä varmistamalla henkilöllisyytesi verkkopankkitunnusten avulla. Tämän jälkeen voit parhaassa tapauksessa saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Paljonko voin saada lainaa veronpalautusta vastaan?

Pikavippejä ja muita vakuudettomia luottoja myönnetään sekä pienille että suurille summille. Yleensä lainasummat lähtevät 50 eurosta ja suurimmillaan ne kipuavat 50 000 euroon saakka.

Milloin veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautukset maksetaan pääsääntöisesti heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa henkilökohtaisista veronpalautuksista saapuu tileille elo-syyskuussa.