Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Veronpalautus ennakkoon

Veronpalautus ennakkoon

Oletko saamassa joulukuussa veronpalautusta, mutta tarvitsisit käteistä juuri nyt? Ongelma saattaa ratketa näppärästi pikavipin avulla. Voit ottaa veronpalautustasi vastaavan summan lainaa vaikka saman tien, ja maksaa rahat takaisin heti palautuksen saatuasi.

Veronpalautusta ei voi saada ennakkoon ilman kuluja, vaan lainasta peritään korkoa normaalin lainan tapaan. Voit kuitenkin säästää lainassasi huomattavia summia vertailemalla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ennen sopimuksen tekoa.

Veronpalautus heti tilille näistä lainayhtiöistä

Lainaa

100 - 4000€

Laina-aika

3 - 54 kk

Lainaa

100 - 10 000€

Laina-aika

Jopa 88 kk

Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20 vuotta

>> Kaikki pikavipit

Miten veronpalautuksen voi saada ennakkoon?

Suomen verottaja ei tarjoa veronmaksajille mahdollisuutta saada veronpalautusta ennakkoon. Voit kuitenkin hakea netistä veronpalautuksen suuruisen lainan, ja sopia sen takaisinmaksupäiväksi veronpalautuspäivän.

Sinun ei käytännössä tarvitse antaa veronpalautusta lainan vakuudeksi, eli voit ottaa veronpalautusta vastaan normaalin pikavipin. Lainan ottaminen veronpalautusta vastaan on melko riskitöntä, sillä tiedät saavasi rahat taatusti tiettynä päivänä. On tietenkin silti omalla vastuullasi huolehtia lainan takaisinmaksusta.

Mistä tiedän, olenko saanut veronpalautusta?

Veronpalautukset on tähän asti maksettu kaikkien suomalaisten tileille aina tiettynä päivänä joulukuussa. Vuonna 2019 tapa muuttui, ja nykyään veronpalautuksia maksetaan pääsääntöisesti elokuun ja joulukuun välisenä aikana.

Verottaja palauttaa verovelvollisille ylimääräisen veron kertaluonteisena hyvityksenä. Jos olet maksanut verottajalle edellisenä vuonna liikaa, ilmoitetaan veronpalautuksen määrä esitäytetyssä veroilmoituksessa sekä verotuspäätöksessä.

Jos olet ilmoittanut tilinumerosi verottajalle, maksetaan koko veronpalautus suoraan tilille. Mikäli verottajalla ei ole tilinumeroasi, maksetaan veronpalautus rahalähetyksenä eli maksuosoituksena. Rahan voi noutaa Osuuspankin kassapalveluita tarjoavasta konttorista henkilöllisyystodistusta vastaan.

Paljonko veronpalautuksen ottaminen ennakkoon maksaa?

Kun hankit veronpalautuksen ennakkoon lainan avulla, vaihtelevat eri lainojen korot ja kulut keskenään samaan tapaan kuin muidenkin lainojen kohdalla. Jos otat lainan vain kuukautta ennen veronpalautuksen saapumista, voit uutena asiakkaana saada lainasi parhaassa tapauksessa jopa korottomana.

Laina-ajan pituuden lisäksi kustannuksiin vaikuttaa myös lainasumman koko sekä muut lainanhoitoon liittyvät kulut. Joskus lainasta voidaan periä avausmaksu tai tilinhoitokustannuksia.

On tärkeää muistaa vertailla lainoja keskenään huolellisesti ennen sopimuksen tekoa. Halvimman ja kalleimman lainan välillä voi olla selkeitä eroja, joten pieni vaivannäkö lainaa hakiessa kannattaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi saada veronpalautuksen ennakkoon?

Voit hakea pikalainaa, jos olet yli 18-vuotias vakituisesti Suomessa asuva henkilö. Monet lainafirmat edellyttävät hakijalta kuitenkin vähintään 20 ja enintään 75 vuoden ikää.

Lainaa hakevalla henkilöllä tulee olla vakituinen osoite Suomessa sekä lisäksi suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset. Hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa. Jos haet vakuudetonta lainaa, tulee sinulla olla jonkintasoiset säännölliset kuukausitulot.

Miten lainaa käytännössä haetaan?

Aloita lainan hakeminen päättämällä lainasumma ja -aika. Jos aiot maksaa lainasi veronpalautuksillasi, ajoita lainan päättyminen ajankohtaan, jolloin saat veronpalautuksen tilillesi. Näin varmistat, että et epähuomiossa ehdi käyttää lainan maksuun tarkoitettuja veronpalautuksia johonkin muuhun.

Sinun ei tietenkään ole pakko lainata veronpalautuksen määrää kokonaisuudessaan, vaan voit ottaa lainaa myös pienemmän summan. Muista myös, että joudut maksamaan lainasumman lisäksi korkoa ja muita kuluja. Jos haluat maksaa lainan kokonaisuudessaan veronpalautuksilla, huomioi kulujen määrä lainasummaa päättäessäsi.

Voit vertailla pikavipit.fi -palvelussa lukuisia eri lainoja keskenään. Vertailu kannattaa tehdä huolella, sillä lainojen kustannukset vaihtelevat melko paljon. Kun olet löytänyt mieleisesi lainavaihtoehdon, täytä lainahakemus netissä. Tulet saamaan lainatarjouksen paluupostissa.

Jos tarjous miellyttää, saat sopimuksen viimeisteltyä varmistamalla henkilöllisyytesi verkkopankkitunnusten avulla. Tämän jälkeen voit parhaassa tapauksessa saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Paljonko voin saada lainaa veronpalautusta vastaan?

Pikavippejä myönnetään sekä pienille että suurille summille. Yleensä lainasummat lähtevät 50 eurosta ja suurimmillaan ne kipuavat 20 000 euroon saakka.