Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Zmarta

Zmarta

  • Lainasummat: 1000 - 60 000€
  • Korko: 4.41  - 19.00
  • Laina-aika: 1 - 15v
  • Ikävaatimus: 20v
Zmarta lyhyesti

Zmarta on vuodesta 1999 alkaen toiminut lainojen vertailupalvelu. Zmarta toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa, ja sillä on yli 300 työntekijää. Zmarta ei myönnä lainaa itse, vaan toimii lainojen vertailupalveluna sekä lainanvälittäjänä. Zmartan kautta voi kilpailuttaa 1 000 – 60 000 euron lainat yhdellä hakemuksella. Palvelun käyttö on ilmaista.

Fiksua lainaa pieneen ja suureen tarpeeseen

Zmartan kautta voit kilpailuttaa niin pienet pikalainat kuin useiden tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen arvoiset kulutusluotot tai lainojen yhdistelyyn tarkoitetut luotot. Zmarta kilpailuttaa lainahakemuksesi yli 20 pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joten tulet aina saamaan halvimman lainan parhailla maksuehdoilla.

Lainan korko ja muut kustannukset

Zmartan välittämissä lainoissa on aina markkinoiden alhaisin korko, sillä lainahakemus kilpailutetaan automaattisesti 20 eri lainayhtiön välillä. Tällä tavoin hakija voi varmistua saavansa lainalleen parhaan mahdollisen koron sekä edullisimmat ehdot.

Lainojen nimelliskorko vaihtelee 4,41 prosentista 20 prosenttiin. Todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki mahdolliset lainakulut, on 4,5 – 38 prosenttia.

Korko määräytyy aina hakijan oman taloudellisen tilanteen mukaan. Mitä vakaampi tilanne ja parempi maksuvara (käteen jäävä summa tulojen ja menojen jälkeen) hakijalla on, sitä paremmalla korolla lainaa voi saada.

Koron lisäksi lainaan sisältyy yleensä myös muita kustannuksia, joita voivat olla esimerkiksi kuukausimaksu tai lainan avausmaksu. Zmartan kautta haetuissa lainoissa kaikki lainakulut ovat selkeästi näkyvillä, joten hakija saa yhdellä silmäyksellä käsityksen lainan kokonaiskustannuksista eli todellisesta vuosikorosta.

Kuvankaappaus Zmartan lainavertailusta

Laina-aika

Zmartan kautta voi hakea lainaa jopa 15 vuoden ajalle. Lyhin laina-aika on 1 vuosi.

Pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän, mutta toisaalta se myös kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Liian lyhyt laina-aika ja sen myötä liian suuri kuukausierä voi puolestaan johtaa maksuvaikeuksiin, jos lainanhakija ei ole varautunut yllättäviin menoihin jättämällä kuukausittaisiin tuloihin ja menoihin joustovaraa.

Voit vertailla eri laina-aikojen vaikutusta kuukausierään Zmartan lainalaskurin avulla. Syötä laskuriin haluamasi lainasumma, ja voit sen jälkeen vaihdella takaisinmaksuajan pituutta plus- ja miinuspainikkeiden kautta. Näet välittömästi, tarvitsetko kenties pidemmän maksuajan kuin olit suunnitellut, tai voitko kenties maksaa lainan takaisin ajateltua nopeammin.

Vaatimukset hakijoille

Zmarta myöntää lainoja ilman vakuuksia ja takaajia. Hakijoille asetetut kriteerit vaihtelevat jonkin verran, mutta muutamat kriteerit ovat lainanhakijoille yleispäteviä.

Voit saada vakuudettoman lainan Zmartan kautta, mikäli:

  • Olet vähintään 20-vuotias
  • Sinulla on säännölliset kuukausitulot (palkka- tai eläketulot)
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
  • Asut vakituisesti Suomessa
  • Sinulla on suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset

Jos haet vakuudetonta lainaa, ei sinulla tarvitse olla rinnakkaishakijaa. Rinnakkaishakija eli toinen lainassa vastuussa oleva hakija parantaa kuitenkin mahdollisuuksiasi saada halvempi laina.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen Zmartalta aloitetaan syöttämällä kenttiin haluttu laina-aika sekä lainasumma. Voit valita haluamasi summan 1 000 ja 60 000 euron väliltä ja laina ajaksi 1 – 15 vuotta.

Tämän jälkeen vuorossa on henkilötietojen täyttö. Sinun täytyy myös tunnistautua vahvalla tavalla, esimerkiksi verkkopankkitunnusten avulla.

Kun hakemus on täytetty, voit seurata hakuprosessin etenemistä Zmartan OmaTili-palvelussa. Tulet saamaan digitaaliset lainatarjoukset kyseiseen palveluun saman päivän aikana – ensimmäiset jo muutaman minuutin sisällä.

Mikäli tarjouksista löytyy sinua miellyttävä vaihtoehto, voit allekirjoittaa lainasopimuksen digitaalisesti ja lähettää mahdolliset liitteet netin kautta. Lainan saat tilillesi 1-3 päivässä.

Lainaa: 1000 - 60 000€