Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Etua

Etua

Lainavertailua yli 10 vuoden kokemuksella

Etua on ilmainen ja puolueeton palvelu, jonka avulla lainahakija voi kilpailuttaa niin pienet kuin suuretkin lainansa ja kulutusluottonsa vain yhden hakemuksen täyttämällä. Kilpailutuksen tekeminen vie vain parisen minuuttia, ja paluupostissa hakija saa lainatarjoukset yli 20 lainafirmalta. Tämän jälkeen on helppoa valita tarjouksista paras vaihtoehto.  

Etuan kautta voi kilpailuttaa pienet pikavipit sekä lisäksi isommat kulutusluotot. Mikäli sinulla on aiemmin kertynyt useampia pieniä lainoja, voit myös hakea Etuan kautta yhdistelylainaa. Sen avulla voi yhdistää kalliit, vanhat lainat yhdeksi edulliseksi ja isommaksi lainaksi, jolle voi ottaa haluamansa pituisen takaisinmaksuajan.

Kuvankaappaus Etuan sivulta

Lainan korko ja muut kustannukset

Etuan välittämissä lainoissa nimelliskorot vaihtelevat 4,68–20 prosentin välillä. Kilpailuttamalla lainahakemukset hakija voi varmistaa saavansa aina pienimmän mahdollisen koron lainaansa.

Kannattaa muistaa, että lainan kulut eivät koostu ainoastaan nimelliskorosta. Yleensä kaikkiin pikavippeihin ja kulutusluottoihin sisältyy nimelliskoron lisäksi myös muita kuluja, esimerkiksi lainan avausmaksu tai kuukausittain laskutettavia käsittelykuluja. Nämä kaikki kustannukset yhteenlaskettuna muodostavat todellisen vuosikoron.

Tänä päivänä vuosittaiset lainahoitokulut voivat olla maksimissaan 150 euroa, mikä on iso parannus takavuosien hurjiin lainanhoitokuluihin. Lainat ovat ylipäänsä halventuneet muutamien vuosien aikana Suomen kuluttajalainsäädännön uudistusten takia.

Etuan lähettämissä lainatarjouksissa kaikki kulut on eritelty selkeästi. Näet yhdellä silmäyksellä todellisen vuosikoron koon, ja voit näin vertailla lainat keskenään helposti. Jos vertailukohtana käyttää ainoastaan nimelliskorkoa, voi hakija tulla ottaneeksi huomaamattaan turhan kalliin lainan.

Laina-aika

Etuan myöntämissä lainoissa laina-ajat voivat olla mitä tahansa yhdestä vuodesta 18 vuoteen. Isommille lainoille otetaan yleensä pidempi laina-aika, ja tällaista lainaa monet käyttävät esimerkiksi lainojen yhdistelyyn.

Laina-ajan pituus vaikuttaa suoraan kuukausittain takaisinmaksettavaan lyhennyserään. Mitä pidempi laina-aika, sen pienempi kuukausierä – mutta myöskin suuremmat lainan kokonaiskustannukset.

Laina-ajan pituutta kannattaa miettiä huolellisesti ennen lainan hakemista. Jos lainan ottaa liian lyhyelle ajalle, voi oma budjetti mennä turhan tiukoille. Tämä taas kasvattaa riskiä maksuhäiriömerkinnän syntymiselle.

Laske siis oma maksuvara tarkkaan ja pidä kuukausierä kohtuullisena. Apuna voit käyttää Etuan lainalaskuria.

Vaatimukset hakijoille

Etualla on muutamia kriteereitä lainanhakijoille. Voit hakea kulutusluottoa Etualta, jos:

  • olet vähintään 18-vuotias
  • sinulla on vähintään 850 euron tulot kuukaudessa
  • asut vakituisesti Suomessa ja
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Etua ei vaadi kulutusluoton tai pikalainan hakijoilta vakuuksia eikä takaajia. Lainaa voi kuitenkin hakea yhdessä yhteishakijan (esimerkiksi puolison tai ystävän) kanssa, jolloin mahdollisuus edulliseen lainaan paranee huomattavasti. Jos lainasta vastaa joku toinenkin henkilö, on tilanne luonnollisesti lainanmyöntäjälle turvallisempi.

Rinnakkaishakija on tärkeä erityisesti suurta lainaa hakiessa. Yksinhakija voi saada lainaa vain 40 000 euroon saakka, mutta rinnakkaishakijan kanssa maksimimäärä lainalle on 60 000 euroa.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen käy nopeasti, sillä riittää, että täytät vain yhden hakemuksen. Hakemuksessa kysytään lainasumman ja laina-ajan lisäksi muutamia henkilötietoja (aviosääty, lapset) ja selvitystä hakijan taloudellisesta tilanteesta (tulot, asumismenot, muut menot jne.). Henkilöllisyys vahvennetaan verkkopankkitunnuksilla.

Kun hakemus on täytetty ja lähetetty, alat saamaan lainatarjouksia muutamissa minuuteissa. Kaikki lainatarjoukset ovat perillä viimeistään tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Jos lainatarjouksista löytyy sopiva vaihtoehto, voit hyväksyä sen välittömästi. Rahat saa tilille usein jo samana päivänä.

Lainaa: