Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Pikavippi 18-vuotiaille

Pikavippi 18-vuotiaille

Oletko 18-vuotias ja etsit pikavippiä? Alta löydät kaikki pikavippipaikat, joista 18-vuotias saa lainaa. Huomioi, että ikäraja voi riippua haettavasta lainasummasta.

3 parasta vippiä 18v – Toukokuu 2024 🎖️

Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20v

Lainaa

100 - 60 000€

Laina-aika

1 - 20v

Lainaa

100 - 10 000€

Laina-aika

3-88 kk

>> Kaikki pikavipit

Kaikki pikavipit K18

PikavippiyhtiöIkäraja
1.⭐ Omalaina18v
2.⭐ Vippi.fi18v
3.⭐ Etua18v
4.⭐ Lainasto18v

Pikavippejä 18-vuotiaille

Monet pikavippiyritykset vaativat 20, 21 tai jopa 25 vuoden iän myöntääkseen lainaa. Tätä on selitetty sillä, että 18-vuotias ei ole yksinkertaisesti vielä saanut mahdollisuutta ansaita palkkaa työelämässä. Onneksi kuitenkin löytyy paikkoja, joista myös 18-vuotias voi ottaa pikavippiä; ikähän ei ole kuin pelkkä numero. 18-vuotiaiden joukosta voi löytyä paljon taloudellisesti fiksumpia ihmisiä kuin vaikkapa 21-vuotiaiden joukosta.

18-vuotiaille myönnettävät lainat ovat suuruudeltaan pienempiä kuin parikymppisille myönnettävät lainat. Muutoin vaatimukset ovat 18-vuotiaille samat kuin muille: Suomen kansalaisuus, pysyvä osoite Suomessa ja säännölliset tulot. Palkkatuloja tärkeämpää on kuitenkin se, ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Jos täytät nämä vaatimukset ja sinulla on verkkopankkitunnukset, on sinulla hyvät mahdollisuudet saada pikavippi tai muu nopea laina.

Esimerkiksi Vippi.fi myöntää pikavippejä 18 vuotta täyttäneille. Muista kuitenkin aina ottaa pikavippi tai pikalaina vain todelliseen rahantarpeeseen, jota et voi rahoittaa millään muulla tavalla.

Vippi.fi 18-vuotiaille

Vippi.fi myöntää pikavippiä 18 vuotiaille.
Vippi.fi etusivu

Vippi.fi antaa nuorille hakijoille joustoluottoa tai kulutusluottoa. Joustoluotto (aiemmin tililuotto) on lainatuote, jonka puitteissa voi lainaa nostaa erä kerrallaan aina 2 000 euroon asti ja pienimmillään 100 euroa. Ensimmäisen noston tulee Joustoluotossa kuitenkin olla vähintään 300 euroa.

Vippi.fi:n kulutusluotto on yhdellä kertaa nostettava, 1 000 – 10 000 euron suuruinen laina. Kulutusluoton kuukausierät ovat pienimmillään 29 euroa kuussa, ja lainalle saa maksuaikaa maksimissaan 88 kuukautta. Kulutusluotto sopii siis yksittäisen hankinnan, esimerkiksi vuokratakuun, rahoitukseen.

Vippi.fi:n lainojen nimelliskorko on 13,9 % – 19,9 %, ja kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko 21,3 % – 29,6 %. Jokaiselle asiakkaalle tehdään henkilökohtainen lainatarjous, josta näkee lopullisen koron.

Vippi.fi:stä voit hakea lainaa milloin tahansa. Lainapäätös saapuu välittömästi, kunhan haet lainaa klo 7–21 eli lainojen käsittelyaikana.

Hae Vippi.fi lainaa tästä!

Milloin pikavippi 18-vuotiaalle on perusteltua ottaa?

Alle 20-vuotiaana harvalla on vielä suuret tulot, mutta menoja riittää. On kuitenkin eri asia ottaa pikavippi 18-vuotiaalle pelkkään biletystä tai shoppailua vartein kuin todelliseen tarpeeseen.

Lainakierteeseen joutuminen on vakava asia. Onkin hyvä aloittaa järkevän rahankäytön opettelu niin varhain kuin mahdollista.

Älä siis ikinä ota pikavippiä, jos syy sen ottamiseen on vain halu ostaa jokin merkkivaate tai juhliminen. Älä myöskään ikinä ota pikavippejä uhkapelaamista varten.

On kuitenkin olemassa myös lukuisia tilanteita, jolloin pikavippi 18-vuotiaalle on paikallaan. Esimerkkejä tällaisista rahantarpeista ovat vaikkapa:

  • Ensimmäisen oman asunnon takuuvuokra
  • Ensiasuntoon liittyvien tavaroiden tai huonekalujen hankinta
  • Kurssikirjojen osto
  • Tietokone tai tabletti opintoja varten
  • Valmennuskurssit, lukukausimaksut

Paras vaihtoehto yllämainittujen asioiden rahoittamiseen on joko vanhemmilta saatu rahallinen avustus tai niiden rahoittaminen omilla säästöillä tai työllä. Kaikille nuorille ei kuitenkaan ole suotu samoja edellytyksiä, joten näissä tapauksissa täsmällisesti mitoitetun lainan ottaminen on täysin perusteltua.

Pikavipit 18-vuotiaille ovat nykyään halvempia mutta myös harvinaisempia

Pikavipeillä, ja erityisesti nuorille tarkoitetuilla pikavipeillä, oli aikaisemmin todella huono maine. Tämä johtui alan lainsäädännöstä, joka antoi lainafirmoille käytännössä vapaat kädet periä lainoistaan millaista korkoa tahansa ja markkinoida lainoja epäeettisesti.

Ensimmäinen korjausliike alalle tuli vuonna 2013, minkä jälkeen ala siistiytyi jo paljon. Vuonna 2019 asetetun 20 prosentin korkokaton jälkeen ehdot olivat jo niin tiukat, että alalta katosi useita luottoja myöntäneitä yrityksiä. Erityisesti joukkokato osui firmoihin, jotka olivat myöntäneet pikavippejä 18-vuotiaille. Vuonna 2023 korkokatto aleni 15 prosenttiin, minkä päälle saa lisätä myös viitekoron.